Canine

Canine është nje shërbim i ICTS Europe dhe i degëve të saj ofrimin e shërbimeve Canine të sigurisë që janë detektim eksplozivi, siguria në kargo, anti kontrabanda, anti drogë dhe qen patrullimi.

DiagNose ka një pronë prej 40 hektarësh në Francë, krijuar vecanërisht për të trajnuar në nivelet më të larta të sigurisë së qenve dhe mbajtësve të tyre. Kjo pronë është e njohur nga autoritet qeveritare si një qendër trajnimi  aprovuar për ekipet Canine.

Stafi i kësaj qëndre përbëhet nga specialistë me 20 vite eksperiencë.

Diagnose është unik në sistemin Rascargo (sistem i njohur si REST në UK) i cili u mundëson qenve të detektojne eksplozivët tek kargo. Është testuar dhe aprovuar nga rregullatorët ndërkombëtarë. Është i disponueshëm në Europë dhe në aeroportet e Afrikës Jugore është i përdorueshëm nga linjat ajrore që transportojnë mallra si DHL.

Klientët që kërkojnë shërbimet e Canine përfshijnë: aeroportet, linjat ajrore, agjensitë qeveritare, forcat e policies dhe sektorin finaciar, gjithashtu nga vendet me terheqese turistike dhe infrastrukturat kritike.