RASCargO™

RASCargO ™ (Marrja e mostrave në distancë nëpërmjet nuhatjes së qenit nuhatës), është zgjidhje e përkryer për shfaqjen e sigurisë së ngarkesave dhe pastrimin, si dhe për luftimin e kontrabandës. Sistemi RASCargO ™, i njohur në tregun e Britanisë së Madhe, si REST (Gjurmimi në distancë me nuhatje të lëndëve eksplozivëve), është zhvilluar posaçërisht për vëllime të mëdha të ngarkesave dhe është i bazuar në një proçes me dy faza:

Së pari, materialeve të paqëndrueshme të tilla si eksploziv, lëndë narkotike etj janë identifikuar nga paleta të mbyllura apo kamionë me anë të marrjes së mostrave të ajrit, dhe mostrat e ajrit janë kapur më pas në një filtër të projektuar posaçërisht. Së dyti, filtri është paraqitur te qentë e trajnuar posaçërisht për analiza dhe zbulimin.

RASCargO ™ është testuar dhe miratuar nga një sërë rregullatorë ndërkombëtarë. Ajo është komerciale në dispozicion të aeroporteve të ndryshme Evropiane dhe Afrikës së Jugut dhe është përdorur rregullisht nga linjat ajrore kryesore dhe mallrave te avancuar, të tilla si DHL.

Përfitimet kryesore përfshijnë:

  •        Rritjen e efikasitetit operacional: RASCargO ™ ofron mundësinë e shqyrtimit deri në 40 kamionë në orë.
  •        Efikasitetin e kostove, për shkak të një model biznesi 'të paguar-per-përdorim".
  •        Siguria e përmirësuar: RASCargO ™ garanton normat e larta të zbulimit dhe nivele të ulëta të gabimit, si analiza matrix me bazë kryhet nga dy qentë.