Sigurimi i Kroçereve

Siguria e kroçereve është bërë gjithnjë e më e rëndësishme kohët e fundit, duke pasur parasysh kërcënimin vazhdimisht në rritje të piraterisë në det të hapur, dhe shqetësimin e besueshëm se terroristët dhe piratët do të gjejnë shkak të përbashkët për të sulmuar. 

Industria e kroçereve përbën një pjesë të madhe të tregut të turizmit, dhe kërkesa është në rritje. Më shumë rëndësi në vijat detare dhe anijet turistike janë duke u ndërtuar për të akomoduar rrugë të reja të udhëtimit, si dhe vëllime të mëdha të njerëzve.

Operatorët Portual, operatorët e lundrimit dhe autoritetet janë nën hetim në rritje për të siguruar masa të rrepta të sigurisë që të dy përputhen me Anije Ndërkombëtar dhe Kodi i Faciliteteve Portuale (Kodi ISPS) dhe ende nuk e pengojnë në përvojë të udhëtimit të udhëtarëve.