Siguria Portuale

Me mbi 4,000 porte detare në të gjithë globin, portet mbeten objektiva tërheqëse për organizatat terroriste; një grevë në një strukturë të madhe portuale mund të dëmtojë ekonominë, kanë ndikim të madh në tregjet ndërkombëtare dhe në aksionet e një kombi, duke  shkaktuar lëndime të mëdha dhe dëmtime në mjedis.

Kjo, së bashku me një vëllim në rritje të mallrave dhe trafikut, do të thotë se ka një kërkesë për një rritje të mprehtë, për shërbimet e specializuara të sigurisë. Sfida­­t me të cilat përballen operacionet portuale është gjetja planin e sigurisë optimal i cili nuk përshtatet vetëm me buxhetin dhe kërkesat operacionale por gjithashtu është në përputhje me Anijet Ndërkombëtare dhe Kodi i Sigurisë së Facileteve Portuale (ISPS Kod) dhe kërkesat e tjera rregullatore.

Shërbimet e ofruara përfshijnë:

  • Konfigurimi i Operacioneve: rekrutimi dhe trajnimi i stafit operacional, manualet e shkruara dhe planet e sigurisë, proçedurat në zhvillim.
  • Vlerësimi i sigurisë së Anijeve dhe Portit: vlerësimet e cënueshmërisë, sondazhet e sigurisë dhe këshilla kundër-masa.
  • Marrëveshjet financiare, duke përfshirë edhe ofrimin e pajisjeve me qera.
  • Shfaqja e njerëzve dhe efektet e tyre personale: udhëtarëve me anije lundrimi, ekuipazhit dhe vizitorët, dhe në hyrje në objektet e portit, kur kërkohet; kontrolli manual, me detektorë metali dhe aparatura me rreze X, duke përfshirë teknikat e avancuara si projektim për imazhet e rrezikueshme.
  • Mbrojtja e pjesës tokësore dhe detare për anijet dhe facilitetet detareduke përfshirë këshilla kundër piraterisë, masat dhe pajisjet.
  • Monitorimi i CCTV dhe Zbulimi i Sistemit Intruder (psh, gardh i zgjuar): patrullimin e sigurisë, me qen roje, nëse kërkohet.
  • Menaxhimi i pikave të kontrollit të qasjes në objektet e portit
  • Ekrani i Automjeteve / kërkim në hyrje të porteve: shfaqja e mallrave, dyqane dhe automjete për përdorim të veçantë produkt RASCargO ™ ICTS Evrope, për dyqanet e anijes, enë mallrash dhe kamionë, trajnerët dhe makinat në anijet.
  • Planifikimi i Emergjencës, duke përfshirë menaxhimin e krizave dhe vazhdimësinë e biznesit